pondělí 16. března 2020

Světluška online 1

Milé světlušky,

zítra by normálně měla být schůzka, ale nebude :-( Nemusíte však zoufat, máme pro vás pár nápadů, co dělat, abyste se nenudily :-D

Zkuste napsat napsat krátký příběh. Ale ne jen tak lehce. Vyberte si jedno písmenko a každé slovo tohoto příběhu musí začínat tímto písmenkem. Až se pak zase uvidíme na schůzce, příběhy si přečteme.

Nacvičte se sourozenci, nebo i klidně samy, vaši nejoblíbenější pohádku. Večer to pak můžete rodičům zahrát jako stínové divadlo. Tatínek či maminka vám s instalací prostěradla a lampy jistě pomohou.

Pokud rády přemýšlíte, poproste rodiče, ať vám vytisknou či vyrobí z papíru následující tvary. Postupujte podle návodu a třeba se vám to podaří!


Ty z vás, které plní Nováčkovskou zkoušku a První hvězdu, si mohou splnit skoro celou stranu Co umím. Poproste rodiče, ať vás jednotlivé body zkontrolují a podepíší.
Jistě vám už do vašich schránek přišlo také únorové světýlko. Je v něm spoustu zajímavého čtení i zábavy a také návod (strana 22 a 23) na pár uzlů, které jsme se již společně učily. Můžete ukázat rodičům, které uzle již umíte vázat a rodiče vám bod ve stezce mohou podepsat.

Koukněte se z okna a jednu minutu pozorujte dění na ulici či v zahradě. Kolik tam bylo lidí? Kolik zvířátek? Kvetly už nějaké květiny? Pokuste se pak váš výhled z okna zpaměti nakreslit.

Fifinka vás prosí, abyste kdykoliv, pokud jdete ven s rodiči třeba na procházku, nosily(i) roušku. Zde je jednoduchý návod na to, jak si roušku vyrobit. Stačí k tomu jen šicí stroj a trocha šikovnosti. Maminka vám s nimi jistě ráda pomůže. I Bobík jich dneska zvládl pár ušít. Pokud nemáte šicí stroj, tady je jednoduchý návod na výrobu roušky bez šití, stačí k tomu jen kus látky a dvě gumičky.

Doufáme, že se doma moc nenudíte, klidně se běžte ven projít, ale jen se svými rodiči, nikým jiným. Moc se těšíme, až se budeme moci vidět na schůzce!

Vaše KO vedoucí :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.