čtvrtek 26. března 2020

Světluška online 4


Milé světlušky,
tak co, chutnaly vám palačinky? Nám je udělala Fifinka a Bobík se po nich olizoval až za ušima. Já samozřejmě svůj volný čas využívám k dalšímu bádání, zrovna teď jsem se pustil do pěstování rostlin. Jestli to chcete také zkusit, musíte si připravit misku nebo hluboký talíř, vatu a především to, co budete pěstovat - třeba semínka řeřichy nebo osení, fazole, hrách nebo čočku. Nádobku hezky vystelte vatou, zalijte vodou a nakonec posypte semínky nebo luštěninami. Pak už nezbývá, než pravidelně kontrolovat, jestli vata nepotřebuje zalít, a důkladně všechno pozorovat. Nejlepší bude, když si pokrok vaší rostlinky každý den nakreslíte nebo vyfotíte.

Už jste se naučily všechny šifry? Své znalosti si můžete vyzkoušet na tomto pracovním listu, který jsem o zakladateli českého skautingu vytvořil. Obsahuje čtyři šifry, které by každá zkušená světluška měla zvládnout.

Zdravý životní styl je opravdu důležitý, obzvláště teď. Pokud tedy plníš nováčkovskou zkoušku, pusť se do stránky o zdraví. Body o čištění zubů, mytí rukou a pitném režimu pro tebe budou hračka. Plníš-li první hvězdu, nauč se ukázat, kde máme všechny důležité orgány (pomoc hledej na internetu nebo v chytré knížce). Pokud budou mít rodiče čas, popovídej si s nimi o tom, proč je důležité sportovat, a hned ti mohou podepsat bod z oblasti sportu. Nejstarší světlušky plnící druhou hvězdu se mohou naučit své rodné číslo a všechny důležité věci o svém zdravotním stavu a povědět rodičům, co všechno se snaží dělat pro své zdraví. Dva body budou splněné raz dva.

Že už vás všechno to sezení nebaví? Vždyť cvičit se dá i doma! Zkuste se naučit pozdrav slunci, ráno si ho zacvičit a poděkovat tak sluníčku, které na nás i v tak neklidné době svítí.

A nakonec, abyste si trochu protáhly i mozkové závity, mám pro vás hádanku. Přijdete na to, koho mám na mysli? Nemotora skoro slepý, hlína se mu na nos lepí. Pracuje i v neděli, razí v zemi tunely.
Správnou odpověď a spoustu dalších věcí se dozvíte zase v pondělí. Tak ahoj a nezapomeňte, že světluška je statečná a veselá!
Myšpulín

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.