pondělí 30. března 2020

Světluška online 5

Ahoj holky,
už se nám po vás moc stýská, tak si pojďme ten čas, kdy se nemůžeme vídat na schůzkách a výpravách, zase o něco zpestřit 
Určitě už jste někdy slyšely nějaké české přísloví. Pokud ne, řekněte rodičům nebo sourozencům, ať vám nějaké poví. Ve Světýlku dříve vycházela malovaná přísloví, na dvě z nich se teď můžete podívat. Poznáte, která to jsou?


Máte po ruce pastelky? Tak se jich chopte a jedno přísloví taky zkuste vytvořit. Schválně jestli ho ségra nebo brácha poznají.

Poohlédněte se po nějaké knížce. Čtení je nejlepší lék proti nudě. Až se knihou prolouskáte, podívejte se na web Čtení pomáhá, kde se můžete z právě nabytých znalostí prozkoušet. Navíc za každou knížku, kterou přečtete, a posléze se otestujete, přispějete dospělým a dětem, kteří potřebují pomoc. Tady je odkaz, kde můžete o celém projektu zjistit více. Čtení zdar!

Už jste se dívaly do stezek na stránku „Můj domov“? Zkuste si ji přečíst a nad úkoly se zamyslet. Vy, které plníte nováčkovskou zkoušku, koukněte se na bod: „Pomůžu s něčím doma, aniž by mi to někdo řekl“. Teď, když nejste unavené ze školy, by ho měla být hračka splnit. V první hvězdě je podobný bod: „Udržuji si pořádek ve svém pokoji“. Tak to je opravdu výzva! Určitě ve svém pokoji nyní trávíte více času než obvykle, tak si kolem sebe vytvořte příjemné hezké prostředí. A třeba při úklidu najdete zapomenuté staré poklady;)

Na závěr vám prozradíme odpověď na hádanku, kterou jste ve čtvrtek dostaly od Myšpulína. Jaký že blázen pracuje v neděli a razí v zemi tunely? Je to KRTEK

Mějte se krásně, mysleme na sebe a ve čtvrtek se můžete těšit na další várku nápadů.
Vaše KO vedoucí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.