čtvrtek 16. dubna 2020

Světluška online 10

Naše milé světlušky,
také vám dělá radost sluníčko, které teď skoro každý den svítí o sto šest? I když se kolem nás dějí smutné věci, vždycky je víc těch, ze kterých můžeme mít radost. Zavřete oči a zkuste si alespoň tři takové věci představit. Hned vám bude o trochu veseleji.
A teď už k věci, začínáme stezkou:

  • Kdo plní nováčkajdu, může sepsat alespoň pět pravidel, kterými se řídíme ve veřejných dopravních prostředcích. Pro radu se zkus mrknout na díl o MHD tohohle seriálu.
  • Pro naše zkušené, které plní první hvězdu, tady máme úkol o pravidlech silničního provozu. Video o nich si můžeš pustit tady po kliknutí na lekci "Jízda po silnici". Na konci tě čeká i malý kvíz. Nezapomeň si z videa vybrat čtyři značky a nakreslit je.
  • Na úplně největší odvážlivce nebo ty, co mají dlouhou chvíli, čekají pravidla telefonování z druhé hvězdy. Zkuste se poučit tentokrát z dílu "O mobilech", který najdete tady.
A co dnešní hlavička? Zkuste vyluštit následující osmisměrku a dozvíte se, na čem právě pracuji. (Slova z morseovky hledejte všemi směry- nahoru, dolů, zprava, zleva i šikmo. CH je rozdělené na C a H a nad samohláskami chybí čárky. Z písmen, která zbydou, přečtete po řádcích tajenku.)

A na závěr pro vás mám tip pro dlouhou chvíli. Zkuste si vytvořit svoje vlastní pexeso! Bude vám stačit čtvrtka, kterou rozstříháte na stejně velké čtverečky. Jestli jako dvojice vytvoříte stejné obrázky nebo třeba na jednu kartičku něco napíšete a na druhou nakreslíte, už je jenom na vás. A pokud budete chtít, poproste rodiče, ať nám fotku vašeho pexesa pošlou. Budeme mít velkou radost a třeba nějaké zveřejníme tady na stránkách!

Tak ahoj a zůstaňte zdravé a veselé.
Váš Myšpulín

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.