pondělí 20. dubna 2020

Světluška online 11

Ahoj holky,

co jste dělaly o víkendu? Počasí přímo vybízelo vyběhnout ven ze dveří! Navštívily jste nějakou zajímavost v okolí Prahy? Nebo jste si s rodiči připravili piknik? Já jezdila na kole podél Berounky. 😀

Stezka
bude dnes jednoduchá, podíváme se na stranu "Náš oddíl"

  • Nováčkovská zkouška: Jméno a číslo oddílu pro vás bude hračka, nápovědu máte tady na webu. Co už může být těžší jsou jména a příjmení vedoucích... Vzpomene si? Pokud ne, vůbec to nevadí, stačí se podívat na stránku kontakty. Kotěcí pokřik si určitě nahlas natrénujte, ať jsme na táboře slyšet. 
  • První a druhá hvězda: A co střediskový pokřik, umíte ho stále zakřičet? Určitě jste už zažily nějakou střediskovou akci (např. výročí), vzpomeňte si, jaké vedoucí tam měly ostatní oddíly a jestli náhodou nezazněl i ten pokřik. Ke splnění této kapitoly vám pomůže střediskový web.

Hlavička
Vyluštily jste osmisměrku z minulého příspěvku? Pokud ano, tak jistě víte, že "Myšpulín pracuje na robotovi" 😀 
Pátek 24. dubna bude pro všechny skauty významným dnem. Víte proč?
Je to svátek sv. Jiří,který je patronem skautů! 
Podívejte se tady na krátkou pohádku Chaloupka na vršku. Dozvíte se, jak zní legenda o svatém Jiří. Zkuste ji převyprávět svému sourozenci nebo rodičům. Vzpomenete si, jaká bylina pomohla Honzíkovi na zranění? Už víte, jak rozpoznat zmiji?

Pro dlouhou chvíli
Zajímá vás, jak pokračuje příběh o Čtyřlístku? Tři nové (a všechny předchozí) díly komiksu najdete na stránce Čtyřlístek. 
U svatého Jiří ještě zůstaneme. Skautské vedení připravilo pro všechny členy (benjamínky až vedoucí) na páteční večer speciální událost. Oslavu tohoto svátku online pomocí streamu (živé vysílání) na youtube.



Připravte si na pátek šátek a kotěcí tričko nebo rovnou celý kroj, a k tomu svíčku. Více informací k této události se dozvíte tady

Budeme se na vás těšit! 😊
Vaše KO vedoucí 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.