čtvrtek 9. dubna 2020

Světluška online 8

Milé holky,

máme tu pro vás novou Světlušku online, tentokrát na téma příroda. Zároveň jsme se domluvily, že budeme příspěvky dělit na několik částí, aby byly přehlednější, tak snad vám to takhle bude vyhovovat ☺.

Stezka (aneb úkoly, které si můžete zkusit splnit)
  • Nováčkovská zkouška: Víte, jak se máme chovat v přírodě? Obrázky vám určitě pomůžou, tak si o tom můžete popovídat s rodiči nebo sourozenci. Vyjmenovat deset zvířat a roztřídit odpadky pro vás určitě taky bude hračka.
  • První hvězda: Když jsme teď všichni doma, můžete to využít pro splnění bodu číslo 4. Dokážete doma označit místa, kde se spotřebuje nejvíce vody? A když už budete mít stezku otevřenou, můžete si rovnou zopakovat, co všechno patří na kompost.
  • Druhá hvězda: Zvládnete vymyslet pět způsobů, jak šetřit vodu a energii? A víte, jaké vlastně máme druhy elektráren?

Hlavička (kvízy a úkoly, zkrátka něco, kde musíte trošku přemýšlet)
Kolik toho znáte o přírodě? Myšpulín si pro vás připravil kvíz, kde si to můžete ověřit. Najdete ho tady.

Pro dlouhou chvíli (aneb co dělat, pokud se nudíte)
Zajímá vás, co to přesně je plast, z čeho se skládá, jak se dá recyklovat a kde všude se používá? Pokud ano, můžete kouknout na video Plasty kolem nás z cyklu NEZkreslená věda. Je trošku složitější, ale vy starší si s ním určitě poradíte. A pokud se vám bude líbit, můžete tady kouknout na další díly, které pro děti připravují vědci z Akademie věd.

Zároveň připomínáme, že fotosoutěž na téma Život v přírodě je pořád aktuální, fotky můžete posílat do konce týdne na mail, moc se na ně těšíme.

A když už budete venku, můžete během procházky postavit třeba domeček pro skřítky nebo z různých přírodnin poskládat obrázek, jako tady:

Mějte se krásně a užijte si Velikonoce.

Těšíme se na vás,
KO vedoucí

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.