čtvrtek 7. května 2020

Světluška online 16

Milé světlušky,

ani nevíte, jak MOC se nám po vás stýská. Věříme, že vám po nás také J Kdybyste si chtěly oživit naše tváře nebo společné zážitky, mrkněte do fotogalerie a zavzpomínejte třeba na staré výpravy. (Připomínám, že heslo pro přístup do galerie mají rodiče v mailu). Ale pozor, prohlížením starých fotek ze skauta se dá ztratit hodně času, proto si na to vyhraďte třeba jen dvacet minut a zbytek radši stravte někde venku v přírodě, ať nelitujete prosezené hodiny u počítače. (Jedna z vašich vedoucích s tím má bohaté zkušenosti.)

Tak co, máte přišité všechny nášivky na kroji? A pokud ne, víte, kam patří? Podívejte se do stezky na kapitolu skauting a zkuste jednotlivé obrázky spojit s patřičným místem na kroji. Vy, které plníte první hvězdu, zamyslete se, jaký je rozdíl mezi krojem světlušek a vlčat. (Malá nápověda - zakopaný pes je někde kolem pravého rukávu ;-) Ty z vás, které se prokousaly až do druhé hvězdy, mrkněte na bod "Vím v kterém roce byl založen skauting." Tak co, kdy to bylo? :) 

Tak teď něco pro hlavičku. Zvládnete rozšifrovat tento text? Víte, kde ho můžete potkat? Určitě to dáte J (Pozor každý odstavec je zašifrován jiným způsobem.)

Kvobdj, wachvsv, wpmb efo,
mvch lwfufn lzwb psptfo.
Tmvojdlp cmbolzufn qjmj,
qsfe obnj qpvu wfef l djmj.
Kvobdj, wachvsv, wpmb efo,
kvobdj, wachvsv, wpmb efo!

Itmzbch, uygtqt, snkz cdm:
Atc oqchoqzudm, atc oqchoqzudm!
U naqzmd cnaqz z jqzrx
cnychidr ukzrsch rud rozrx.
Itmzbch, uygtqt, snkz cdm:
Atc oqchoqzudm, atc oqchoqzudm!

Na závěr recept pro dlouhou chvíli. Je květen a tedy již skoro léto. Myslím, že citrónová nebo mrkvová (podle chuti) limonáda na ochlazení, přijde vhod J



Ať se vám daří a užijte si májové dny, májová koťátka!
Vaše KO vedoucí <3 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.