pondělí 18. května 2020

Světluška online 19

Milé světlušky,

jak jsme již v minulém příspěvku psaly, příprava tábora je v plném proudu. Těšíte se na něj? My tedy rozhodně. Budeme se koupat v řece, běhat po lese, zpívat u ohýnku a jíst táborové jídlo v cirkusu.
A co musí mít každá správná světluška, i vlče a všichni skauti? Kroj! Již na začátku roku jsme se učily, co patří na kroj. Je to i jeden bod ve stezce, tak pevně věřím, že ho máte již všechny splněný :-) Ale jak vypadá váš kroj? Máte už na něm všechny nášivky? Pokud ne, pusťte se do toho a našijte si všechny nášivky na kroj! Zkuste začít samy. Ale nebojte se, pokud vám to nepůjde hned. Okraje nášivek jsou trochu tvrdší, tak poproste rodiče či kohokoliv jiného, aby vám s tím pomohl. Pokud byste nevěděly, co všechno máte mít na kroji, tady máte malou nápovědu:
3. skautský oddíl KONDOR
Musíte mít našitý symbol organizace mezinárodního skautingu: WAGGGS, mezinárodní domovenku Czech republic, domovenku Praha a číslo oddílu (to jistě víte jaké je ;-))
Šátek u nás nosí jen ty, které mají splněnou Nováčkovskou zkoušku a slibový odznak jen ty, které slibovaly.

Pokud už nosíte šátek (nebo brzy, na táboře, budete) máte ho spojený turbánkem. Pokud ho však ztratíte, nebo vám jen prostě nevyhovuje, můžete si konce šátku spojit uzlem dobrého skutku - dobráčkem. Naučte se ho pomocí video návodu (od 17. vteřiny) zde:
Uzel si však můžete vázat i na uzlovačce či kdekoliv jinde. Budeme rády, když jich na táboře uvidíme uvázaných co nejvíce.

Takže oprašte svůj kroj, pokud ho ještě nemáte, kupte ho na Junshop.cz a směle našívejte (můžete samozřejmě i výzvy a bobříky z loňska :-D) a nacvičujte dobráčky.

Pokud už se nemůžete dočkat tábora jako my, namalujte nám nějaký zážitek z tábora, ideálně, kde máte na sobě kroj :-) Pokud jste ještě na táboře nebyly, nevadí, také něco namalujte. Budeme rády za všechny zaslané fotografie obrázků.

Těšíme se na vás
Ko vedoucí



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.