čtvrtek 21. května 2020

Světluška online 20

Milé světlušky,
doufáme, že se máte dobře a že se brzo budeme moci sejít naživo. Máme za sebou s vedoucími velkou radu o táboře, takže věřte, že děláme všechno proto, abychom si ho i letos mohly společně užít. Dneska jsme si pro vás připravily tři zajímavé úkoly a výzvy. Zkusíte je?

1) Přečíst kousek knížky - Pro někoho to možná bude snadné, někomu pomůžou rodiče, určitě ale všechny najdete najdete doma nějakou pěknou knížku. Zkuste se taky zeptat rodičů a prarodičů, co četli v dětství oni a jestli nějakou svou starou knížku nemají někde schovanou. Třeba objevíte malý poklad.

2) Nakreslit plánek okolí - Dokážete po paměti zakreslit okolí vašeho domu? Kde je obchod, škola, hřiště nebo zastávka autobusu? Pokud nevíte, vyražte na procházku, mapku můžete kreslit i po cestě. Kdo bude chtít, může nám s pomocí rodičů poslat obrázky na mail, rády si je prohlédneme.

3) Celý den bez TV, mobilu, tabletu, počítače - Dokážete vydržet jeden den bez televize, mobilu a další vychytávek? Můžete to zkusit, je to moc dobrý trénink na tábor, kam s sebou podobnou elektroniku nevozíme. Konkrétní pravidla si vymyslete samy, třeba UčíTelka nebo videohovory s paní učitelkou můžou být určitě povolené :-).
Mějte se krásně, moc se na vás těšíme!
Vaše KO-vedoucí

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.